Ham petrolün rafine edilmesi işlemi ile üretilen ürünlerden biri de madeni yağlar olarak adlandırılır. Üretimi sırasında petrol rafine işleminin ardından, tekrar özel işlemlerden geçirilerek hammaddesi olan bir takım baz yağlar elde edilir.
Madeni yağlar farklı viskozitelere sahip baz yağlara, beklentileri karşılamak üzere seçilen çeşitli katkı maddelerinin karıştırılması sonucu elde edilir. Burada kullanım amacına uygun olarak seçim yapılması önemli bir faktördür.
Endüstrinin birçok alanında kullanılan madeni yağlar sürtünmeyi yavaşlatmak için önemli bir görev üstlenir. Otomotiv, çelik, rüzgâr enerjisi veya madencilik sektörlerinde ekipmanı koruyarak daha uzun süre sorunsuz çalışmalarını sağlarlar.
Makinenizin öngörülen ömrünü garanti edeceği gibi onarım ve yedek parça (iğne) masraflarınızı minimuma indirir.
Sentetik baz yağlardan ve üstün performanslı bünye vericilerden formüle edilmiştir.
Sıkışmış civata, somunlar, el aletleri, kara ve deniz av malzemeleri gibi tüm metal parçalar başlıca kullanım alanlarıdır.
Su itici özelliğe sahip mumsu bir tabaka bırakan orta vadeli koruma sağlayan pas önleyici yağdır.
Mumsu bir tabaka bırakarak koruma sağlar. Solvent katkısı sayesinde ise en uç noktalara kadar yağın gitmesini sağlar.
Metal ve alaşımların talaşlı işlemlerinde soğutma, talaşsız işlemlerde yağlama ve soğutma amaçlı işleme sıvısıdır.
Yüksek basınç katığı içeren saf kesme yağlarıdır. Çok ağır şartlar altında bile çok iyi performans gösterirler.
Yapışkanlık sağlayıcı katkılar sayesinde, tezgahlardaki titreşimleri önleyerek kızakların titreşimsiz çalışmasını sağlar.
Aşırı basınç (EP) ve özel katkılar ile güçlendirilmiş, yüksek performanslı çok amaçlı ağır hizmet dişli yağlarıdır.
Aşırı basınç ve nitelik kazandırıcı özel katkılar ile güçlendirilmiş, yüksek viskozite indeksli, sentetik yağ (% 100 PAO ) esaslı.
Endüstriyel çevrelerin ihtiyaç duyduğu spesifikasyonları karşılayan üstün nitelikli hidrolik sistem yağlarıdır.
Endüstriyel çevrelerin ihtiyaç duyduğu spesifikasyonları karşılayan üstün nitelikli sentetik hidrolik sistem yağlarıdır.
Vidalı ve paletli tip kompresörler için geliştirilmiş, yüksek kaliteli, mineral esaslı kompresör yağdır.
Vidalı ve paletli tip kompresörler için geliştirilmiş, yüksek kaliteli, sentetik kompresör yağdır.
Yünlü mensucat sanayisinde iyi yıkama yeteneği aranan hallerde kullanılan açık renkli, stabil bir yağdır.
Oldukça uzun zamanlardan beri birçok sektörde makinelerin düzgün çalışmalarını sağlayan madeni yağlar, Corfin markası tarafından sürekli gelişime tabi tutulmaktadır. Bu sayede neredeyse her makine için kullanılabilecek bir yağlayıcıyı Corfin ’de bulabilirsiniz.
Gıdaların işlenmesi ve üretimi için kullanılan makinaların düzgün çalışması konusunda önemli bir görev üstlenen nsf onaylı madeni yağlar toksik maddeler barındırmamalıdır. Gıda dışı kullanılan bileşenlere karşı tüm düzenlemeleri karşılamaları gerekir.
Ester yağlarının yüksek teknoloji katkı paketleri kullanılarak hazırlanmış yüksek sıcaklık zincir yağıdır.
Vidalı ve paletli tip kompresörler için geliştirilmiş, yüksek kaliteli, sentetik esaslı kompresör yağlarıdır.
Sentetik hidrokarbon baz yağdan ve gıda sektörünün kullanımına izin verilen özel katkı paketleri kullanılarak üretilmiştir.
Gıda ve ilaç sanayisinin tamamında kullanılan yağlayıcılar, insan sağlığını tehlikeye atmayacak özellikte olmalıdır. Bu nedenle gıda yönetmeliğine ve uluslararası standartların tamamına uygun olmaları gerekmektedir.
NSF, gıda üretimi yapan firmalara ve tüketicilere, üretim sırasında faydalanılan temizlik malzemesinin gıda güvenliğini tehlikeye atmadığını garanti eden bir belgedir. Corfin marka madeni yağlar bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.
Geniş viskozite aralığına sahip olan Corfin marka madeni yağlar işletmelerin birçok uygulaması için uygun seçeneklerdir. Bu tip yağlayıcıların kullanım alanları aşağıdaki şekilde sıralanabilir.
Sektörde birçok farklı cinste madeni yağ bulmak mümkündür ve bu yağların tamamında kullanılan hammadde aynıdır. Ancak yine de üretilen yağlar arasında bazı farklılıklar olabilmektedir.
Bu farklılıkları ortaya çıkarak iki sebepten söz etmek mümkündür. Üretimlerinde kullanılan baz yağlarının kimyasal özelliklerinin farklılıkları veya kullanılan katıların miktarı ve cinslerinin farklı olması ayırımı ortaya çıkaran başlıca faktörlerdir.
Madeni yağlar genel olarak, farklı viskoziteye sahip baz yağlar ile çeşitli birçok katkı maddesinin birleştirilmesi sonucu elde edilir. Bu katkı maddeleri yağlardan beklenen özelliklere göre değişiklik gösterir. Bu nedenle kullanılan katkı maddelerinin hangileri olacağının seçimi oldukça önemlidir.
Bileşenlerini oluşturan malzemeler genel olarak sağlayacakları faydalar göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Yanlış bileşenlerin kullanılması sonucunda yağın istenen etkiyi sağlaması ve makineyi koruması mümkün olmayacaktır.
Bu nedenle, neredeyse tüm sektörlerde oldukça yoğun bir şekilde kullanılan Corfin marka yağlayıcıların üretimlerinde kullanılan materyaller, özel araştırmalar ve sıkı bir ar-ge çalışması gerçekleştirilerek üretime geçirilir.
Mükemmel şekilde üretilmiş parçalarda dahi parça yüzeylerinde tam bir düzgünlük ve parlaklık sağlanabilmesi oldukça zordur. Yüzeylerde asperit adı verilen, görülmesi ancak mikroskopla mümkün olan, girinti ve çıkıntılar mutlaka vardır.
İki kuru yüzeyin birbirine devamlı olarak temas etmesi halinde bu küçük girinti ve çıkıntılar, yüzey hareketlerine karşı bir direnç gösterir. Bu dirence de sürtünme adı verilir.
Madeni yağların kullanımının asıl amacı da bu sürtünmeyi olabilecek en iyi şekilde azaltmaktır. Birbiri ile temas eden yüzeyler üzerinde bir film tabakası oluşturan madeni yağlar iki katı cismi bu şekilde birbirinden ayırarak parçaların daha kolay hareket etmesini sağlamaktadır.