Sprey Gres Yağı

Sprey Gres Yağı
Sprey gres yağı, diğer birçok yağlayıcı ile uyumlu sentetik bir endüstriyel yağlayıcıdır. Hassas makine ve ekipmanların içine nüfuz edebilir, yağlayabilir ve ömrünü uzatabilir. Sprey gres yağı, yağlamak istediğiniz herhangi bir alana, küçük bir tüp aracılığıyla püskürtülerek uygulanabilir.
Sprey-Gres-Yağı-Corfin-1
  • Gres ve yağlayıcıların kullanımının uygun olmadığı veya gres ve yağlayıcıların sürekli olarak mevcut olmadığı alanlar için özellikle uygundur.
  • Suya karşı direnç sağlamak için mükemmel yapışma ve sızdırmazlık özelliklerine sahip damlamaz. 
  • Ev, ticaret ve endüstride sınırsız uygulama alanları. 

Sprey Gres Yağı Ne İşe Yarar?

Endüstrinin her alanında gres yağı kullanılan kullanıcıların birçoğu sprey gres yağı ne işe yarar sorusunun cevabını merak ediyor. Sprey gres yağı, uzun ömürlü bir yağlayıcı türüdür. Metal parçalardaki sürtünmeyi ve aşınmayı azaltır. Suya ve ısıya dayanıklı formüle sahip türleri özellikle tercih edilenler arasındadır. Aynı zamanda pas ve korozyona karşı koruma sağlar.

  • Metal yüzeyler için uzun ömürlü yağlama
  • Mükemmel yapışma ve sızdırmazlık özellikleri
  • Mükemmel korozyon koruması ve yük taşıma kapasitesi
Sprey Gres Yağı

Sprey Gres Yağı Nasıl Kullanılır?

Sprey gres yağlarının kullanım şekilleri genelde çok basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca kullanabilirsiniz.
1. Püskürtmeden önce güç kaynağının elektrikli ekipman ile olan bağlantısını kesin.
2. İyice çalkalayın.
3. Yağlanacak alanı temizleyin.
4. Hafif ve eşit katlar halinde püskürtün.
5. Ulaşılması zor yerler için uzatma borusunu kullanın.

Sprey Gres Hangi Alanlarda Kullanılır?

Sprey gres yağı yapısı gereği farklı birçok alanda kullanılabilir. Özellikle greslemenin ve yağlamanın zor olduğu alanlar için ideal bir ürün grubudur. Gres spreyinin kullanım alanları aşağıdaki şekilde sıralanabilir. 

  • Kasnaklar 
  • Dişliler 
  • Zincirler 
  • Rulmanlar 
  • Somunlar ve Civatalar 
  • Vidalar 
  • Kilitler 
  • Borular 
  • Musluklar 
  • Hareketli Ekipmanlar 
  • Makineler 
  • Kaynaklar ve Vinçler 
  • Konveyörler 
  • Mandallar 
  • Pistonlar 
  • Motor Pivot Noktaları 
  • Metal parçalar 
  • Yakalamalar 
  • Üst Kapı Rayları

Lityum Gres Spreyi Nedir ve Ne Zaman Kullanılır?

Çoğu tamircinin bildiği gibi, yağ ve gres aslında aynı şeydir ve aynı temel amacı yerine getirir: Metal-metal yüzeylerini yağlanmış halde tutmak. Ancak iki çözüm bunu nasıl başardıkları konusunda farklılık gösteriyor.

  • Dikey uygulamalarda gres genellikle yağdan daha iyidir
  • Gres, suya ve toza karşı kirlenme bariyeri görevi görebilir
  • Gres daha uzun süre kalır ve damlamaz
  • Çalışma sıcaklığı aralığı oldukça geniştir.

Bununla birlikte, sprey gres yağının belirli uygulamalarda pek çok faydası vardır, ancak bazı sınırlamalar da vardır: Gresin, ulaşılması zor yerlere uygulanması zor (ve dağınık) olabilir. Çoğu durumda gres, üzerine kalınlaştırıcı (katkı maddesi) eklenmiş olan yağdan ibarettir. Beyaz lityum gres durumunda lityumun kendisi daha kalındır. 

Lityum sıvı gres yağı sprey formunda yalnızca yağa yapı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bileşenin yağlama ihtiyaçlarına göre yağı (küçük miktarlarda) uygulayan bir tür yavaş salınan sünger görevi görür. Beyaz lityum gres ayrıca suya ve aşırı basınçlara karşı oldukça dayanıklıdır. Bu anlamda –25C°’den 130C°’ye kadar uzanan bir çalışma sıcaklığı aralığına sahiptir. 

Sprey Gres Yağı

Sprey Gres Yağının Ana Uygulama Endüstrileri

Sprey gres yağı, birçok farklı endüstride kullanılabilir. Bunları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

1. Sanayi: Rulman kategorisi (kaymalı rulman, makaralı rulman, otomotiv rulmanı), konveyör bant, zincir, pompa, açık dişli.

2.Otomotiv parçaları: Ayak bükücü, şasi, dielektrik gres, kapı menteşeleri ve kapı kilitleri, bagaj kapakları, amortisör yayları, akü emniyetleri, antenler, otomobil aksları, otomobil göbekleri, römorklar, koltuklar, amortisör yayları, konnektörler.

3. Elektronik endüstrisi, plastik parçalar: Elektrikli parçalar, elektronik ürünler, cep telefonu kılıfları, plastik dişliler, dijital kameralar, fanlar, HP yazıcılar, monitör tabanları, elektronik sarf malzemeleri, kablolar, sensörler, MP4, dağıtıcılar, aletler, elektrikli makineler.

4. Gemideki cihazlar: Makaralar ve vinçler, içten takmalı ve dıştan takmalı motorlar, destek milleri, silindirler, perçinleme aletleri, fermuarlar, yön işaretleri vb.

5. Ev aletleri: Pencereler, kilitler, lavabo pompaları, çim biçme makineleri, elektrikli aletler, elektrikli oyuncaklar, dürbünler, gözlük çerçeveleri.

6. Diğer endüstriler: Balıkçılık makaraları, bisikletler, eğlence araçları, ateşli silahlar, fitness ekipmanları, gıda üretim hatları, gıda ambalajları vb.

Beyaz Lityum Gres ve Silikon Gres Arasındaki Fark

Evlerimizde ve iş yerlerimizde birçok farklı türde gres ve endüstriyel yağlayıcı kullanıyoruz. Bunları kapı menteşelerinde, garaj kapılarında, elektrikli bileşenlerde, arabalarda ve ağır iş aletlerinde bulabilirsiniz. Peki, her birini ne zaman kullanmalısınız? Gres yağlayıcıları mı? Yağlayıcı sprey mi? 

Beyaz Lityum Gres

Sprey gres yağı bileşimi, bitkisel veya mineral yağ ile karıştırılmış sabun karışımıdır. Gresin bir özelliği, yüzeylerde kullanıldığında yüzeye yapışmasını ve yüzeyden ‘akmamasını’ sağlayan yüksek düzeyde yapışkanlığa sahip olmasıdır.

Lityum bazlı yağlayıcılar genel olarak otomobillerde ve makinelerde kullanılır. Plastik parçalarda kullanılması tavsiye edilmez. Lityum petrol bazlı olduğundan kauçuk ve plastik bileşenlerin çürümesini hızlandırma eğilimindedir. Lityum bazlı gres, yüksek sıcaklıklara dayanabilir ve arabalar, ağır makineler ve silahlar için mükemmeldir.

Beyaz lityum sprey gres yağı suyu iter ve çok zorlu olmayan parçalar için yaygın bir seçenektir. Kapı menteşeleri ve sunroof sürgülü panelleri içerir. Ayrıca korozyon ve pasın önlenmesine yardımcı olur. Ancak kullandığınız miktara dikkat edin çünkü toz ve kiri toplayarak amacını boşa çıkarabilir

Silikon Gres

Su geçirmez silikon sprey gres yağı bileşimi, silikon yağının koyulaştırıcı bir maddeyle, yani amorf füme silika ile karıştırılmasıyla üretilir. Bu ikisinin birleşimiyle gres beyaz renkli yapışkan bir macun halinde ortaya çıkar. Florlu silikonlardan özel yağlayıcılar üretilir.

Plastik ve kauçuk parçalara zarar vermeyecek bir yağlayıcıya ihtiyacınız varsa silikon yağlayıcıyı tercih etmek daha iyidir. Genellikle iki farklı formda bulabilirsiniz: silikon yağı ve silikon sprey yağı. Bu yağlar her yüzeyde iyi çalışır ancak yüksek sıcaklıklara dayanamazlar; aşırı sıcaklıklara maruz kalan araba parçaları için tavsiye edilmezler.

Suya dayanıklıdırlar ve bazı formülasyonlarda toksik değildirler. Silikon sprey gres yağı suya daldırıldığında bile yerinde kalır. Bu nedenlerden dolayı yaygın olarak sıhhi tesisat ve dişçilik aletlerinde kullanılırlar. Silikon yağlayıcıların araba kapılarından prezervatiflere kadar geniş bir uygulama alanı vardır. Ancak konu özel amaçlar olduğunda çoğu kişi su bazlı yağları tercih edilmelidir.

Sprey Gres Yağı

Çözüm

Yüksek sıcaklıklar ve su girişi sorun olmadığında, beyaz lityum ve silikon gresler aynı amaç için kullanılabilir: arabaların, garajların vb. kapı menteşeleri. Her ikisi de toz ve kir toplama eğilimindedir, bu nedenle uygulama sırasında dikkatli olun. Ayrıca beyaz lityum sprey gres yağı metale son derece iyi yapışır, bu da onu metal-metal temas noktalarını yağlamak için ideal kılar. Bunun tersine, silikon yağlayıcı çok yönlüdür ve birden fazla yüzey tipine uygundur.

Nüfuz eden yağ, yukarıda bahsedilen yağlayıcılarla karıştırılmamalıdır. Bu tür yağlayıcı, pas veya toz nedeniyle sıkışan parçaları serbest bırakmak için en iyisidir. Doğru yağı almak, uyguladığınız bölgelerin en iyi performansı ve daha uzun ömrü için çok önemlidir

Sprey Gres Yağı Fiyatı

Sprey gres yağı fiyatı, içeriğinde kullanılan katkı maddelerine göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda ürünün ambalajı ve miktarı da fiyatı etkileyen faktörlerden biridir. Bu anlamda bir ürün satın almadan önce sizin için uygun olup olmadığını araştırmanız tavsiye edilir. 

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Yağ Değişim Aralıkları Nasıl Belirlenir?
Yağın erken yaşlanmaya maruz kalması normal karşılanan bir durumdur. Genel...
Çok Amaçlı Gres Kullanım Alanları ve Özellikleri
Basit bir ifadeyle çok amaçlı gres, birden fazla uygulamada kullanılabilen...
Gres Uyumluluğu Tablosu ve Referans Kılavuzu
Endüstriyel tesislerin tamamında yağlama söz konusu olduğunda çoğu bakım personeli...
Demir Çelik Sektöründe Enerji Verimliliği
Demir Çelik sektörü birçok sanayi koluyla iç içe olması nedeniyle...